Skip to main content
CERTIFIERADE MAESTROE murano chandelierS
Murano glas

Hantverket bakom Muranoglas

Är det glas från en speciell plats? Eller är det gjort med hjälp av speciella tekniker?
Det är faktiskt båda. Muranoglas kan vara många saker, olika stilar och mönster, men gemensamt för allt är att Muranoglas produceras av maestros i och runt Murano i Italien.

De italienska mästarna använder bara enkla verktyg för att forma, polera och göra glaset perfekt.

De flesta av dessa verktyg utvecklades under medeltiden, och både verktygen och glasblåsningsprocessen är i stort sett desamma sedan dess.
Denna metod för glasframställning producerar unika och färgglada skapelser med vackra mönster och former. Dessa kallas avancerade Muranoglas och tillverkas av de så kallade mästarna – Maestros på italienska.
Muranos speciella glasblåsningsprocess är över tusen år gammal, och användes först av lokala hantverkare av antika romerska glasvaror i slutet av det första årtusendet, och har kontinuerligt utvecklats och förbättrats sedan dess.
Mycket tunna lager av äkta guld eller sterlingsilver läggs ofta till glasblandningen (även känd som bladguld eller silver) tillsammans med olika mineraler för att ge dess livfulla färger och design.
Även om vackert glas och kristall också har skapats på andra platser i världen, har inget av det glas som fortfarande produceras en så rik historia och lika högt konstnärligt värde som Muranoglas.

Hit enter to search or ESC to close